Pàgines

dimecres, 15 de març de 2017

Els números romans

Bon dia Puigbernàtics,

Resultat d'imatges de numeros romans

Per poder fer la línia del temps de la història de la tecnologia, ha estat imprescindible conèixer els números romans. Com hem pogut veure, els romans utilitzaven set lletres majúscules i cada lletra tenia un valor.
Us passo un tutorial que us ajudarà a acabar d'entendre com s'escriuen els números romans.  Després, us afegeixo uns quants enllaços per anar practicant.

Normes dels números romans:
Regla de la suma: una lletra escrita a la dreta d’una altra amb el mateix valor o més gran, hi suma el seu valor.Regla de la repetició: només les lletres I, X, C i M es poden repetir, i a més, tres vegades com a màxim.


Regla de la resta: una lletra (I, X o C) escrita a l’esquerra d’una altra de més valor, en resta el seu valor.Aquí teniu uns jocs on podeu anar practicant.

http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/romans/jclic/romans.jclic.zip&lang=ca&title=Numeraci%F3+romana

http://www.vedoque.com/juegos/juego.php?j=matematicas-01-cifras&l=es
 
http://www.genmagic.org/mates3/nro1c.swf

http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/romans2/jclic/romans2.jclic.zip&lang=ca&title=Els+n%FAmeros+romansCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El teu missatge ha de ser revisat.